Γλουτοί:Πως θα τους ανυψώσουμε!

Αναμφίβολα οι καλογυμνασμένοι γλουτοί είναι ο κρυφός πόθος κάθε γυναίκας.Χρειάζεται όμως πολύ προσπάθεια,γιατί σ'αυτό το σημείο οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους.

        Μέσω της άσκησης και με σωστή διατροφή μπορούμε να επιτύχουμε μείωση του λίπους στην περιοχή καθώς και μυική τόνωση των γλουτών.Η αερόβια άσκηση(τρέξιμο,ποδήλατο ή step) επιταχύνει την καύση λίπους των γλουτών με συχνότητα 3-4 φορές την εβδομάδα ,30-40 λεπτά. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι απαραίτητες για την αύξηση της μυίκης μάζας των γλουτών καθώς και στην σμίλευση τους.

        Δοκιμάστε τις παρακάτω ασκήσεις,και ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!!!!!!

       1.SQUAT:Γυμνάζουν όλους τους μυες των ποδιών αλλά πιο συγκεκρίμενα τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους. Εκτέλεση:Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης.Βάλτε τα χέρια σας στη μέση ή ευθεία μπροστά.Λυγίστε τα γόνατα σαν να κάθεστε σε καρέκλα, με ίσια πλάτη, σφιχτή κοιλιά,προσέχοντας τα γόνατα να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών.Κοιτάτε ευθεία μπροστά.Όταν τα γόνατα κάνουν γωνία 90 μοιρών ,επανέρχεστε αργά στην όρθια θέση και επαναλάβετε.Για περισσότερη επιβάρυνση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπάρα πίσω απο τον αυχένα ή αλτήρες στα δυο χέρια δίπλα στην λεκάνη σας.Εκτελείτε 3-4 σετ των 10-12 επαναλήψεων.

      2.ΠΡΟΒΟΛΕΣ:Γυμνάζουν εκτός απο γλουτούς,δικέφαλους μηριαίους και τετρακέφαλους. Εκτέλεση:Απο την όρθια θέση κάνετε ενα μεγάλο βήμα μπροστά.Στο μπροστινό πόδι το γόνατο φτάνει σχεδόν στις 90 μοίρες με τον μηρό παράλληλο με το έδαφος,ενω το γόνατο του πίσω ποδιού κατεβαίνει κάθετο προς το έδαφος.Επανέρχεστε στην όρθια θέση και κάνετε το ίδιο με το άλλο πόδι.Για να αυξήσετε την επιβάρυνση μπορείτε να κρατήσετε 2 αλτήρες στα χέρια σας ή ακόμα να βάλετε μια μπάρα στον αυχένα.Εκτελείτε 3-4 σετ των 10-12 επανάληψεων.            3.ΓΕΦΥΡΑ:Αποτελεσμάτικη άσκηση που επικεντρώνεται ιδιαίτερα στους γλουτούς και τους δικέφαλους μηριαίους. Εκτελεση: Απο ύπτια θέση,τα πόδια λυγισμένα στο άνοιγμα της λεκάνης.Ανεβάζετε την λεκάνη και επαναφέρετε στην αρχίκη θέση.Επίσης μπορείτε κάθε φορά που ανεβάζετε λεκάνη να ανεβάζετε και πόδια εναλλάξ.Εκτελείτε 3-4 σετ 12-15 επαναλήψεων.