Το ιστολόγιο του/της admin

Δεν γυμνάζεσαι τζάμπα

Είναι πρωταρχικής σημασίας ανάγκη να ληφθούν μέτρα από την πλευρά των επαγγελματιών της φυσικής αγωγής, από το κράτος, από τους γονείς, αλλά και από εμάς τους ίδιους προκειμένου να εντάξουμε τη γυμναστική στο πρόγραμμά μας.  Επίσης, θα πρέπει να ενισχυθούν οι γνωστικοί μας παράγοντες ώστε να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να κατανοούμε τα οφέλη της άσκησης σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.  Σε διαφορετική περίπτωση το κέρδος δεν είναι αυτονόητο, το ενδιαφέρον για άσκηση σιγά σιγά μειώνεται και στο τέλος εγκαταλείπουμε την προσπάθεια.

«Ας διδάξουμε τα παιδιά μας να κάθονται σωστά στο γραφείο τους» – Η καθηγήτρια Στ. Λορέντζου δείχνει στα παιδιά τη σωστή στάση σώματος (Βίντεο)

Στα πλαίσια του κύκλου ομιλιών «Οι γονείς ρωτούν- Οι ειδικοί απαντούν», που διοργανώνονται με τη συνεργασία του infokids.gr και του Εμπορικού Κέντρου Avenue, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Στέλλα Λορέντζου μάς μιλά για το πολύ σημαντικό θέμα της σωστής στάσης του σώματος των παιδιών, ενώ διαβάζουν.

Ρεπορτάζ: Σοφία Κωστάρα

Κάμερα – Μοντάζ: Ζουάν Κούρτις

Γυμναστική στο σπίτι με μια πετσέτα και μία καρέκλα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι πλέον σκεφτόμαστε ότι πρέπει να βάλουμε τη γυμναστική στη ζωή μας πιο έντονα. Όχι μόνο για να «κάψουμε» θερμίδες, αλλά και για να μας φτιάξει η διάθεση.

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και personal trainer Στέλλα Λορέντζου μάς δείχνει ένα βασικό πρόγραμμα ασκήσεων για άμεσα αποτελέσματα. Στόχος να το επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα προκειμένου να «πιάσουμε» τον στόχο μας. Το πρόγραμμα μπορεί να γίνει εύκολα στο χώρο του σπιτιού μας με μόνα εξαρτήματα μια καρέκλα και μια πετσέτα. Ξεκινάμε!

 

Σελίδες